Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €

Εύρεση προϊόντων

Δείτε στα κρασιά

Κτήμα Δ.Μίγα Syrah Ερυθρός

Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στη τοποθεσία «Παλαιός ...

Κτήμα Μπριντζίκη Μέλιος (750ml) Ερυθρός

ΠΓΕ Ηλεία. Ποικιλιακή σύνθεση 80% Merlot 20% ...

Μεσημβρία Οινοποιητική Ζωηφόρος (750ml) Ερυθρός

Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη. Από σταφύλια των γαλλικών ποικιλιών ...

Μεσημβρία Οινοποιητική Ζωηφόρος (750ml) Λευκό

Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη. Από σταφύλια της ελληνικής ποικιλίας ...

Château Beau Soleil Pomerol Ερυθρός

Tο Pomerol είναι ένα από τα πιο διάσημα κρασιά της περιοχής ...

Θυμιόπουλος Γη και Ουρανός (2013) Ερυθρός

Π.Ο.Π. Νάουσα. Οι Αμπελώνες Θυμιόπουλου βρίσκονται στον ...
Ξηροί καρποί
Η σοκολάτα στο Οινότυπο

Ποτά που ξεχωρίζουν!

Κτήμα Σιγάλα Τσίπουρο Σιγάλα (700ml)

Ένα απόσταγμα από Ασύρτικο και Μαυροτράγανο. Προϊόν ...

MONIN Le Fruit de Monin Mango Puree 1Lt

Από το 1912, η ​​Monin προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά ...

MONIN Le Sirop de Monin Litchi Σιρόπι 700ml

Από το 1912, η ​​Monin προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά ...
Ξηροί καρποί από την κάβα ΟΙΝΟΤΥΠΟ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ : Στο Οινότυπο αγαπάμε την ποιότητα και όλες τις γεύσεις…

Από μια Κάβα δεν μπορούν να λείπουν οι ξηροί καρποί ! Ναι, αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι όμοια, ούτε όλοι οι ξηροί καρποί. Να γιατί ξεκινήσαμε με την ίδια φιλοσοφία που μας έκανε να αγαπήσουμε το κρασί και την επεκτείναμε. Σε άλλη μια γευστική πανδαισία που αν ξέρεις τι, πως και από πού, απογειώνει την γεύση θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ποιότητα σημαίνει… Να ξέρεις τον προμηθευτή σου!

Δοκιμάσαμε - στην κυριολεξία - ότι υπήρχε στην αγορά των ξηρών καρπών. Δοκιμάσαμε ανάμεσα από τις καλύτερες επιλογές Ελληνικών και ξένων παραγωγών και από αυτές, διαλέξαμε τις καλύτερες! Όχι μόνο στην γεύση, αλλά αφού πρώτα σιγουρευτήκαμε για τις συνθήκες καλλιέργειας και συγκομιδής. Δύο παράγοντες που συνηγορούν τα μέγιστα στην ιδιαίτερη γεύση της αρχικής ποικιλίας.

Μια δεύτερη κίνηση, ήταν να έρθουμε απ΄ευθείας σε επαφή με τους παραγωγούς, για να εξασφαλίσουμε ότι η αρχική ποιότητα, θα παραμένει πάντα σταθερή, πράγμα που δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβαίνει πάντα, αν δεν το εξασφαλίσεις από την πρώτη στιγμή.

Και τέλος, εστιάσαμε στην γκάμα των επιλογών, πιστεύοντας ότι καταφέραμε να συμπεριλάβουμε – σχεδόν – ότι θα ήθελε ο καταναλωτής να προμηθευτεί. Και τότε μόνο… Ξεκινήσαμε!

Ποιότητα σημαίνει… Να ξέρεις τις ιδανικές συνθήκες συντήρησης!

Δημιουργήσαμε το απόλυτο περιβάλλον για την συντήρηση των ξηρών καρπών! Οι στόχοι μας, βασίστηκαν ακριβώς στην ίδια Φιλοσοφία που μας χαρακτήρισε από την πρώτη κι΄όλας μέρα λειτουργίας, στην συντήρηση των Οίνων και των αποσταγμάτων…

Με λίγα λόγια, σταθερή θερμοκρασία και ελεγχόμενη υγρασία, όλες τις ημέρες του χρόνου, συνεχώς. Σε ένα περιβάλλον ξηρής ψύξης, η υγρασία παραμένει πάντα σταθερή και η θερμοκρασία είναι πάντα στους 20 βαθμούς Κελσίου!

Αποτέλεσμα: αναλλοίωτη φρεσκάδα, καμία μυρωδιά από τον χώρο και ιδανική συντήρηση. Μένει να δοκιμάσετε για να καταλάβετε την απίστευτη διαφορά απ΄ότι ξέρατε μέχρι σήμερα. Αμέσως μετά, θα γίνετε – αν δεν είστε ήδη – οι μόνιμοι πελάτες μας, απολαμβάνοντας πάντα την μέγιστη ποιότητα στους ξηρούς καρπούς!

Τι πρέπει να ξέρετε όταν αγοράζετε και συντηρείτε ξηρούς καρπούς

  1. Μπορούμε να βρούμε όλους τους ξηρούς καρπούς - ακόμα κι όταν δεν είναι η εποχή τους ή η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί - αφού πολλά είδη εισάγονται από το εξωτερικό. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες εποχές του χρόνου που βγαίνουν στην αγορά οι νέες σοδειές, όπου κατά κανόνα οι ξηροί καρποί είναι καλύτερης ποιότητας.
  2. Η υψηλή ποιότητα, δεν υπάρχει μόνο στους εγχώριους παραγωγούς ! Προσοχή, όμως… Άμεση σχέση με την ποιότητα, έχει η τιμή του προϊόντος, μιας και πολλοί έμποροι προμηθεύουν προϊόν με πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, χωρίς όμως καμία πιστοποίηση για την καλλιέργεια ή ακόμα και την χώρα που προέρχονται. Αυτό φαίνεται φυσικά στην γεύση, αλλά ποιότητα δεν είναι μόνο αυτό, μιας και οι συνθήκες καλλιέργειας και η χρήση φυτοφαρμάκων, είναι κάτι που μπορεί να μην εμφανίζεται πάντα στην γεύση, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει να αποφεύγει κανείς.
  3. Οι ξηροί καρποί πρέπει να φυλάγονται σε μέρος ξηρό και δροσερό, γιατί η υγρασία τούς κάνει να μουχλιάζουν και η ζέστη τούς κάνει να ταγκίζουν αλλοιώνοντας τη γεύση τους. Γι’ αυτό - και κυρίως το καλοκαίρι - είναι καλό να τους διατηρούμε σε κλειστά σκεύη στο ψυγείο.
  4. Ένα σημαντικό πρόβλημα που προκαλείται στους ξηρούς καρπούς (κυρίως στα αράπικα και στα φιστίκια Αιγίνης και λιγότερο στα αμύγδαλα και στα φουντούκια) είναι οι καρκινογόνες ουσίες που δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι. Οι αφλατοξίνες μπορεί να προκληθούν είτε από τη μη σωστή καλλιέργεια είτε από τη μη σωστή συντήρηση των ξηρών καρπών. Γι’ αυτό το λόγο, οι περισσότεροι ξηροί καρποί ελέγχονται πριν βγουν στην αγορά από το Γενικό Χημείο τους Κράτους, ενώ γίνονται και έλεγχοι από τις νομαρχίες όταν έχουν ήδη βγει και πωλούνται στην αγορά.

Προσθέστε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Newsletter

ΟΙΝΟΤΥΠΟ