Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Εσοδείας:
Περιοχή:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Τιμή
€ € 
Εκκαθάριση Όλων
Τιμή
€ € 
Εκκαθάριση Όλων
 

Εμφιαλωμένα κρασιά

Στο Οινότυπο λατρεύουμε το κρασί ! Περισσότερες από 1.000* ετικέτες από τον Ελληνικό και τον Διεθνή Αμπελώνα, που διατηρούνται στο κελάρι μας, με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, για να εξασφαλίσουμε το maximum της αρχικής ποιότητας του περιεχομένου της φιάλης. Και για τους μύστες… όλες οι εξαιρετικές ποιοτικά (Μεγάλες) χρονιές που έδωσαν «μεγάλα κρασιά», Ελληνικά ή διεθνή! Γιατί το Οινότυπο είναι στην πράξη, μια κάβα μοναδική στην καρδιά της Αθήνας!

 

 

Αποτελέσματα 1 - 24 από 45

Bonacchi Montepulciano d'Abruzzo (2014) Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Bonacchi Montepulciano d'Abruzzo (2014) Ερυθρός

κόκκινο ξηρό κρασί από την ποικιλία Montepulciano που καλλιεργείται στην περιφέρεια του Abruzzo. Αυτή η ορεινή περιοχή βρίσκεται στη μέση της Ιταλίας, κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας. Οι περισσότεροι από τους αμπελώνες της περιοχής καταλαμβάνουν το ιταλικό αμπέλι του Montepulciano, προστατευμένο από καταιγίδες από ψηλά βουνά. Τα σταφύλια αναπτύσσονται σε κοιλάδες ποταμών, το έδαφος των οποίων αποτελείται από ασβεστόλιθο και πηλό.
5,90 €

Zonin Montepulciano d'Abruzzo Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Zonin Montepulciano d'Abruzzo Ερυθρός

Ένα κρασί από την περιοχή Abruzzo, της κεντρικής Ιταλίας. 92% Montepulciano και 8% Sangiovese. Ωρίμανση για έξι μήνες σε μεγάλα Σλοβένικα δρύινα βαρέλια.
6,90 €

Natale Verga Piemonte Brachetto 750ml Ερυθρός

Natale Verga Piemonte Brachetto 750ml Ερυθρός

Casa Vinicola Natale Verga spa. Ιδρύθηκε το 1895 από τον Enrico Verga και παραδόθηκε από πατέρα στον γιο για τέσσερις γενιές, με τις ίδιες αξίες της παράδοσης και της ποιότητας.
7,00 €

San Marco Volcanic Soil Frascati Λευκός

San Marco Volcanic Soil Frascati Λευκός

Ζώνη παραγωγής DOC Frascati Superiore. Trebbiano Toscano 20-30%, Malvasia di Candia 20-40%, Malvasia del Lazio 20-30%, Bonvino 10%. Το Frascati είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί που ονομάστηκε από την πόλη Frascati, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης, στο Λάτσιο της Ιταλίας. Αρχαιολογικές ανακαλύψεις από την αρχαία πόλη Tusculum, τώρα Frascati, αποδεικνύουν την καλλιέργεια σταφυλιών για κρασί από τον 5ο αιώνα π.Χ. Οι αμπελώνες κυμαίνονται από 200 έως 1.000 πόδια σε υψόμετρο. Τα εδάφη είναι καλά στραγγισμένα και ηφαιστειακά. Το DOC επιτρέπει τουλάχιστον 70% Malvasia (Bianca di ...
7,20 €

Bonacchi Chianti Gentilesco DOCG (2016) Ερυθρός

Bonacchi Chianti Gentilesco DOCG (2016) Ερυθρός

90% Sangiovese - 10% Canaiolo. Το Cantine Bonacchi είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την παραγωγή κρασιού της Τοσκάνης για τρεις γενιές. Ο Andrea Bonacchi τρέχει όλη τη λειτουργία - ο πατέρας του ξεκίνησε το οινοποιείο το 1970. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Montalbano, στην καρδιά της ζώνης παραγωγής Chianti. Η οικογένεια κατέχει 4 κτήματα σε περιοχές με μεγάλη γοητεία σε όλη την Τοσκάνη, συνολικής έκτασης 90 εκταρίων γης και αμπελώνων. Αυτό το κρασί ζυμώνετε σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με έλεγχο θερμοκρασίας. Γήρανση σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα.
7,60 €

Zonin Bardolino Ερυθρός

Zonin Bardolino Ερυθρός

Το Bardolino Classico είναι ένα κόκκινο κρασί που παράγεται από την παραδοσιακή (κλασσική) αμπελουργική περιοχή στην καρδιά του Dard του Bardolino στο Βένετο της Βορειοανατολικής Ιταλίας.
9,85 €

Baglio Del Sole Nero d'Avola (2013) Ερυθρός

Baglio Del Sole Nero d'Avola (2013) Ερυθρός

Η Σικελία είναι ένα μεγαθήριο στον οινοπαραγωγικό κόσμο, παράγει περισσότερο κρασί από την Αυστραλία, και έχουν φυτευτεί εκεί περισσότερα αμπέλια από ότι στην Χιλή και το Μπορντό μαζί. Η πολυπόθητη ποικιλία Nero d'Avola είναι ο λόγος για τις περισσότερες φυτείες κόκκινων σταφυλιών που βρίσκονται παντού στο νησί.
10,00 €

Antinori Santa Cristina (2014) Ερυθρός

Antinori Santa Cristina (2014) Ερυθρός

Η πρώτη οινοποίηση της Santa Cristina παρήχθη το 1946 από τον Marchese Niccolò Antinori. Με την πάροδο του χρόνου, η Santa Cristina έχει γίνει σημείο αναφοράς για περισσότερους από τους εμπειρογνώμονες του κρασιού, χάρη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία ενός οίνου υψηλής ποιότητας. 20% Merlot, 60% Sangiovese, 20% Syrah.
10,80 €

Bersano Coldelfosso Dolcetto d'Alba (2008) Ερυθρός

Bersano Coldelfosso Dolcetto d'Alba (2008) Ερυθρός

Το Dolcetto είναι ένα κρασί με σκουρόχρωμο κρασί από τους λόφους Monferrato της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η ποικιλία έχει φτάσει με επιτυχία στην Αυστραλία και στις Η.Π.Α., αλλά το Πιεμόντε θεωρείται γενικά ως το πνευματικό του σπίτι. Η περιοχή έχει πολλές ονομασίες αφιερωμένες αποκλειστικά στο Dolcetto, οι σημαντικότεροι από τους οποίους καλύπτουν κρασιά επιπέδου DOCG από αμπελώνες κοντά στο Dogliani, το Diano d'Alba και το Ovada. Τα κρασιά Dolcetto από την Alba, το Acqui και το Asti κατέχουν την κατάσταση DOC και είναι επίσης άξια αναφοράς.
11,00 €

Mazzi Valpolicella Classico Superiore (2014) Ερυθρός

Mazzi Valpolicella Classico Superiore (2014) Ερυθρός

Το οινοποιείο Roberto Mazzi είναι ένα ιστορικό οινοποιείο του Negrar, στην καρδιά της Valpolicella, που παράγει εξαιρετικά ποιοτικά κρασιά από το 1958. Ωρίμανση για 12 μήνες σε μέτριου μεγέθους δρύινα βαρέλια και τελικό φινίρισμα για 6 μήνες στη φιάλη πριν βγει στην αγορά. 70% Corvina , 20% Rondinella , 10% Molinara. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: DOC Valpolicella Classico Superiore
12,50 €

La Tunella Pinot Grigio Λευκός

La Tunella Pinot Grigio Λευκός

Ζώνη παραγωγής D.O.C. Friuli Colli Orientali. 100% Pinot Grigio Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 10 και 20 Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια συγκεντρώνονται όταν έχουν αποκτήσει κατάλληλη ωριμότητα. Εν συνεχεία μένουν μόνο οι ρόγες και οδηγούνται στα πιεστήρια. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 16οC για χρονικό διάστημα 30-40 ημερών. Η ωρίμανση συνεχίζεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξάγεται επίσης μια μακρά σειρά διαδικασιών batonnage σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα για να παραχθεί ένα ευρύ και γεμάτο κρασί με ένα λεπτό μπουκέτο. Η ...
13,95 €

Cusumano Benuara Nero d'Avola - Syrah Terre Siciliane (2006) Ερυθρός

Cusumano Benuara Nero d'Avola - Syrah Terre Siciliane (2006) Ερυθρός

Η λέξη Nero d'Avola είναι "το πιο σημαντικό κόκκινο κρασί στην Σικελία και είναι μία από τις σημαντικότερες ιταλικές ποικιλίες. Ονομάστηκε από την Avola στη νότια άκρη της Σικελίας και τα κρασιά της χαρακτηρίζονται από γλυκές τανίνες και γεύσεις από δαμάσκηνα ή πιπέρι. Ήταν σχεδόν 40 χρόνια σπουδών και δοκιμών μέχρι που οι αδελφοί Alberto και Diego Cusumano σταμάτησαν να πωλούν μόνο σταφύλια για να κάνουν το δικό τους κρασί. Ο δρόμος ήταν μακρύς, αλλά η αναγνώριση ήταν γρήγορη. Σήμερα η Cusumano αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα οινοποιεία στη Σικελία. Nero d’Avola 70%, Syrah ...
14,90 €

Castellare Di Castellina Chianti Classico Riserva (2013) Ερυθρός

Castellare Di Castellina Chianti Classico Riserva (2013) Ερυθρός

Το Poderi Castellare di Castellina είναι μια επιχείρηση περίπου 33 εκταρίων αμπελώνων στην καρδιά της περιοχής Chianti Classico, κοντά στο χωριό Castellina in Chianti. Τα εκτάρια του αμπελώνα βρίσκονται στους λόφους ενός φυσικού αμφιθεάτρου που βλέπει νοτιοανατολικά. Σε μεσαίο υψόμετρο 370 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, οι αμπελώνες έχουν ηλικία μεταξύ 5 και 30 ετών. Ένα κρασί από Sangioveto, Canaiolo και συμπληρωματικά σταφύλια μόνο από εγχώρια αμπέλια, χωρίς το Cabernet και το Merlot, για να διατηρήσουν τη χαρακτηριστική φόρμουλα των διάσημων ιταλικών κρασιών. Ένα κρασί που ...
15,90 €

Livio Felluga Sharis IGT delle Venezie Friuli Λευκός

Livio Felluga Sharis IGT delle Venezie Friuli Λευκός

Ένα Μεγάλο λευκό κρασί που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες τόσο του τοπικού καταναλωτή όσο και του διεθνούς. Εξισορροπημένη, κομψή και λεπτή σύνθεση, παίρνει το καλύτερο από το chardonnay και το κίτρινο riboll. Ειδικότερα, το τελευταίο είναι σημαντικό για τον ορισμό της υφής του κρασιού, φέρνοντας όλη του τη φρεσκάδα και ζωντάνια. Το Bianco delle Venezie IGT "Sharis" 2013 του Felluga είναι ένα κρασί μεγάλης αρμονίας, που έχει οινοποιηθεί και έχει αφεθεί να ωριμάσει σε δεξαμενές χάλυβα που ακολουθείται από σύντομη γήρανση στο μπουκάλι.
16,25 €

Antinori PÈPPOLI Chianti Classico DOCG 2010 Ερυθρός

Antinori PÈPPOLI Chianti Classico DOCG 2010 Ερυθρός

Το Pèppoli κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο το 1988 με την παρουσίαση του vintage 1985. Ένα κρασί στυλιστικά, καλά δομημένο και πολύπλοκο, όσο και ένα κρασί με πολλά αρώματα και φρούτα, ένας δυναμικός χαρακτήρας από ένα μοναδικό μικροκλίμα. Οι αμπελώνες φυτεύονται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή κοιλάδα σε εδάφη πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, ιδανικά για την καλλιέργεια ενός Sangiovese γεμάτου ζωντάνια και φρούτα. Το κτήμα Pèppoli, που βρίσκεται στην καρδιά της Chianti Classico, αποτελείται από 100 συνολικά εκτάρια (250 στρέμματα), εκ των οποίων πενήντα (125 στρέμματα) φυτεύονται με ...
16,40 €

Feudi San Gregorio Lacryma Christi (2010) Ερυθρός

Feudi San Gregorio Lacryma Christi (2010) Ερυθρός

Ο θρύλος λέει ότι η προέλευση της αμπέλου στο Όρος Βεζούβιος πρέπει να είναι τα δάκρυα του Ιησού.Σε ένα εκπληκτικό σενάριο, στις πλαγιές ενός από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στην Ευρώπη, τα καλύτερα ντόπια κόκκινα σταφύλια της Καμπανίας δίνουν ζωή στο Lacryma Christi. Ζύμωση και διαβροχή σε δεξαμενές χάλυβα για περίπου 2-3 εβδομάδες. Ωρίμανση 4-5 μηνών σε ανοξείδωτες δεξαμενές. DOC Vesuvio Rosso lacryma christi.
17,00 €

Pio Cesare Gavi Λευκός

Pio Cesare Gavi Λευκός

Οι αμπελώνες του Pio Cesare παράγουν εξαιρετικό κρασί από το 1881. Η παράδοση ξεκίνησε από τον Pio Cesare (το όνομα του ιδρυτή παραμένει και σήμερα το όνομα του κτήματος) όταν άρχισε να αγοράζει επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του Barolo και του Barbaresco. Η αρχή του ιδρυτή ήταν ότι μόνο από εξαιρετικές ρόγες μπορεί να παραχθεί εξαιρετικό κρασί. Έτσι η ποσότητα μειώθηκε για χάρη της ποιότητας. Σήμερα υπεύθυνος είναι ο εγγονός του ο Pio Boffa ο οποίος έκανε πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο τα κρασιά του παππού του. Ο τρύγος τελειώνει περίπου την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οι ρόγες πιέζονται ...
17,50 €

Roberto Mazzi Valpolicella Classico Supereriore Poiega (2004) Ερυθρός

Roberto Mazzi Valpolicella Classico Supereriore Poiega (2004) Ερυθρός

Η Valpolicella είναι μια αμπελουργική ζώνη της επαρχίας Verona της Ιταλίας, ανατολικά της λίμνης Garda. Η λοφώδης γεωργική και μαρμαρογλυπτική περιοχή των μικρών εκμεταλλεύσεων βόρεια του Adige είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού. Η Valpolicella κατατάσσεται αμέσως μετά την Chianti στην ολική ιταλική παραγωγή κρασιού Denominazione di Origine Controllata (DOC). Το κόκκινο κρασί που είναι γνωστό ως Valpolicella είναι συνήθως κατασκευασμένο από τρεις ποικιλίες σταφυλιών: Corvina Veronese, Rondinella, και Molinara. Valpolicella Classico Supereriore Poiega του Roberto Mazzi αποτελείτε από 75% ...
19,40 €

Livio Felluga Pinot Grigio Λευκός

Livio Felluga Pinot Grigio Λευκός

Ζώνη Παραγωγής DOC Colli Orientali Del Friuli 100 % Pinot Grigio Σήμερα, το κτήμα Livio Felluga εκτείνεται σε περισσότερα από 160 εκτάρια ορεινού όγκου στο Collio και Colli Orientali del Friuli, με 155 εκτάρια φυτεμένα σε αμπέλια. Οι αμπελώνες παράγουν εξαιρετικά κρασιά με άμεσα αναγνωρίσιμα αρώματα. Τα σταφύλια απορογίζονται προσεκτικά και αφήνονται να μαλακώσουν για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, οι μαλακές ρόγες συνθλίβονται. Το παραληφθέν γλεύκος αφήνεται στη συνέχεια να κατακαθίσει. Ακολουθεί ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Μετά τη ζύμωση, ...
19,80 €

Saracco Pinot Nero (2003) Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Saracco Pinot Nero (2003) Ερυθρός

Προέρχεται από τις περιοχές Castiglione Tinella και Castagnole του Lanze. Τα σταφύλια ζυμώνονται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Η διαδικασία ωρίμανσης γίνεται εν μέρει σε μικρά ξύλινα βαρέλια, εν μέρει σε μεγάλα βαρέλια, για 12-14 μήνες.
21,40 €

Zenato Ripassa Valpolicella DOC 2007 Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Zenato Ripassa Valpolicella DOC 2007 Ερυθρός

Τα σταφύλια αφού περάσουν από τον σπαστήρα διοχετεύονται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα και διαβρέχονται συνεχώς με το γλεύκος για 10-12 ημέρες. Μόλις ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση, το νέο κρασί διαχωρίζεται από τα στέμφυλα με ελαφριά πίεση και διατηρείται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια των 54 και 75 εκατόλιτρων μέχρι τον Φεβρουάριο. Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία τα ξεραμένα σταφύλια πιέζονται για να παράγουν Amarone. Σε αυτό το σημείο, η Valpolicella περνά πάνω από το μείγμα του Amarone για μια περίοδο 7-8 ημερών σε θερμοκρασία 25-28 ° C. Το κρασί παλαιώνεται για 18 μήνες σε 500 ...
21,75 €

Villadoria Barolo DOCG (2014) Ερυθρός

Villadoria Barolo DOCG (2014) Ερυθρός

Για την οικογένεια Lanzavecchia Barolo αντιπροσωπεύει πάντα την ένωση μεταξύ της μορφής και της ουσίας στα κρασιά της. Το Nebbiolo φθάνει στο μέγιστο δυναμικό του σε αυτούς τους λόφους χάρη στην ειδική σύνθεση του εδάφους, το ασβεστολιθικό μάρμαρο ιζηματικής προέλευσης αναμεμειγμένο με στρώματα άμμου. Η θέση των αμπελώνων, η σχολαστική φροντίδα, η προσοχή και ο σεβασμός στο αμπέλι δημιουργούν ένα μοναδικό προϊόν. Το στυλ είναι παραδοσιακό: οι μακριές περιόδους στα δέρματα και τα μεγάλα βαρέλια καθιστούν την πολυπλοκότητα και το σώμα, όπως είναι χαρακτηριστικό του Serralunga d'Alba Barolos. Το ...
29,70 €

Prunotto Barbaresco DOCG 2013Ερυθρός

Prunotto Barbaresco DOCG 2013Ερυθρός

Επιλεγμένα σταφύλια αποστειρώθηκαν και συμπιέστηκαν μαλακά. Ακολούθησε η ζύμωση με επαφή με τη στέμφυλα που διήρκεσε δεκαπέντε ημέρες σε μέγιστες θερμοκρασίες 30 ° C. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε πριν από την έναρξη του χειμώνα. Το κρασί παλαιώνει περίπου ένα χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Μια περαιτέρω περίοδος γήρανσης της φιάλης στα κελάρια Prunotto προηγήθηκε της εμπορικής διάθεσης.
35,30 €
Σελίδα 1 από 2