Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Τύπος:
Ποικιλίες σταφυλιού:
Εσοδείας:
Περιοχή:
Χώρα:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Αποτελέσματα 1 - 13 από 13

Αμπελώνες Καραβιτάκη 'Klima' Βιδιανό Λευκός

Αμπελώνες Καραβιτάκη 'Klima' Βιδιανό Λευκός

Το βιδιανό είναι ουσιαστικά μια ανεξερεύνητη -ακόμα- ποικιλία, με εξαιρετικές δυνατότητες. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αμπελώνες δεν ξεπερνάνε σε ηλικία τα 15 έτη και είναι ελάχιστοι. Το βιδιανό προσφέρει λεπτά, ξεχωριστά και πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν αυτά του ώριμου ροδάκινου και βερίκοκου, και ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο μπορεί να εμφανίζουν ακόμα νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων, λουλουδιών αλλά και ορυκτότητα.
7,45 €

Οινοποιείο Δουλουφάκης - Dafnios (750ml) Λευκός

Οινοποιείο Δουλουφάκης - Dafnios (750ml) Λευκός

Ο Dafnios χαρακτηρίζεται από απαλό χρυσαφί χρώμα. Αφήνει μέτριας έντασης αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών τα οποία συνδυάζονται όμορφα και συμπληρωματικά με λίγο πιο έντονα αρώματα χαμομηλιού, γιασεμιού και μπαχαρικών - κυρίως πιπεράτων. Στη γεμάτη και πλούσια γεύση κυρίαρχα παρουσιάζονται τα γευστικά χαρακτηριστικά βερίκοκου και λουλουδιών. Παράλληλ βγάζει πολύ ευχάριστη, ισορροπημένη οξύτητα και καλή επίγευση. Το κρασί μπορεί να παλαιωθεί για τέσσερα χρόνια.
7,90 €

Λυραράκης Legacy White (750ml) Λευκός

Λυραράκης Legacy White (750ml) Λευκός

Ένα πραγματικά πλούσιο κρασί, ένας πολύ ωραίος συνδυασμός της Βηλάνας, του Μοσχάτου και του Sauvignon Blanc, με φρεσκάδα που φαίνεται από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή.
8,40 €

Silva Δασκαλάκη Vorinos (750ml) Λευκός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Silva Δασκαλάκη Vorinos (750ml) Λευκός

το βιδιανό αποτελεί «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε γνώστη οινόφιλο. Πρόκειται για μια λευκή ποικιλία, που προέρχεται από την Κρήτη και χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών ξηρών οίνων. Tο στυλ του βιδιανού μπορεί να είναι πλούσιο, ενώ δεν είναι ποτέ καμένο ή άτονο.Η οικογένεια διαθέτει 70 στρέμματα οινάμπελα διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου . Μόλις τα τελευταία 4 χρόνια μπήκαν στο κομμάτι της εμφιάλωσης.
8,45 €

Οινοποιείο Αλεξάκη Vidiano (750ml) Λευκός

Οινοποιείο Αλεξάκη Vidiano (750ml) Λευκός

Το Βιδιανό βρίσκεται σε ύψος 550m και συναντάται σχεδόν παντού στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Το έδαφος των αμπελώνων είναι κυρίως αμμοαργιλο-ασβεστώδες έως αμμοπηλώδες και συμβάλλει στην παραγωγή κρασιού με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα στην περιοχή που καλλιεργείται η ποικιλία, θεωρείται ορεινό νησιωτικό κλίμα, –μέτρια επίπεδα βροχοπτώσεων, πολύ κρύος χειμώνας με πολύ ζεστό καλοκαίρι– που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία νυχτερινών βορειοδυτικών θαλάσσιων ανέμων, ευνοώντας την καλλιέργειά της. Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτης
9,00 €

Οινοποιείο Μαραγκάκη 8η Τέχνη Λευκός (750 ml)

Οινοποιείο Μαραγκάκη 8η Τέχνη Λευκός (750 ml)

Προέρχεται από την ποικιλία Βιδιανό της περιοχής Δαφνών, Κρήτης ( Π.Γ.Ε Κρήτη). Πρόκειται για ένα αρωματικό και ισορροπημένο, με έντονα αρώματα φρούτα, όπως αχλάδι και βερίκοκο, αλλά και ξηρούς καρπούς στα αρώματα και τη γεύση. Διαθέτη επίγευση πλούσια και δροσερή.
9,70 €

Silva Δασκαλάκη Enstikto (750ml) Λευκός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Silva Δασκαλάκη Enstikto (750ml) Λευκός

Συνδυασμός ποικιλιών Chardonnay-Βιδιανό. Οινοποιείται με τη μέθοδο ‘Προζυμωτικής Εκχύλισης’ και ωρίμανση για 4 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Πλούσιο και λιπαρό στόμα με αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και γλυκές νότες βανίλιας. 
13,50 €

Μανουσάκης Nostos Vidiano (750ml) Λευκός

Μανουσάκης Nostos Vidiano (750ml) Λευκός

Καθαρό ελαφρύ κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Έντονη μύτη με αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων με νότες μεταλλικότητας. Ξηρό και ελαφρύ στόμα, τραγανή και δροσερή οξύτητα με αρκετά στοιχεία μετταλικότητας. Μακρά επίγευση.
13,80 €

Λυραράκης Vidiano Ippodromos (750ml) Λευκός

Λυραράκης Vidiano Ippodromos (750ml) Λευκός

100% Βιδιανό. Ο αμπελώνας στη θέση “Ιππόδρομος” βρίσκεται στην κορυφή μιας βουνοπλαγιάς, σε υψόμετρο 610μ, πάνω σε αργιλοπετρώδη εδάφη. Η πολλά υποσχόμενη κρητική γηγενής ποικιλία Βιδιανό, αναδεικνύει εξαιρετικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στον συγκεκριμένο αμπελώνα . Σύντομο πέρασμα από γαλλικά δρύινα βαρέλια.
14,50 €

Οινοποιείο Μαραγκάκη Sohoro Λευκός (750 ml)

Οινοποιείο Μαραγκάκη Sohoro Λευκός (750 ml)

Ξηρός Οίνος, Π.Γ.Ε =Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΚΡΗΤΗ, από τις ποικιλίες Chardonnay 50% και Βιδιανό 50% από σταφύλια που παράγονται στην περιοχή των Δαφνών και υψόμετρο 350 m, Τοπωνύμιο αμπελώνα Ξερολιά. Έδαφος Ασβεστολιθικό και απόδοση 300-400 κιλά ανά στρέμμα. Το μισό μείγμα ζυμώνει σε δεξαμενή και το άλλο μισό σε βαρέλι σε ηλικίας 1 χρόνου (και μεσαίου καψίματος). Μετά τη ζύμωση, ακολουθεί δευτερογενής ζύμωση( μηλογαλακτική) και μέσα στα βαρέλια και μέσα στη δεξαμενή. Μετά, το κρασί (δεξαμενής και βαρελιών ) ενοποιείται, (γίνεται βέβαια επιλογή του ποσοστιαίας συμμετοχής από το ...
15,30 €

Οινοποιείο Δουλουφάκης - Άσπρος Λαγός (750ml) Λευκός

Οινοποιείο Δουλουφάκης - Άσπρος Λαγός (750ml) Λευκός

Ένα μοναδικό λευκό κρασί από την κορυφαία κρητική ποικιλία Βιδιανό, φυτεμένη στο εξαιρετικό αμπελοτόπι «Άσπρος Λαγός» στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Το κρασί ωριμάζει σε καινούργια και δεύτερης χρήσης βαρέλια για πέντε μήνες. Χρησιμοποιήθηκαν κατά 40% βαρέλια ακακίας και κατά 60% βαρέλια γαλλικού δρυός.
15,80 €

Κτήμα Βιβλία Χώρα Sole Βιδιανό (750ml) Λευκός

Κτήμα Βιβλία Χώρα Sole Βιδιανό (750ml) Λευκός

Παράγεται από την ποικιλία της Κρήτης Βιδιανό, που φυτεύτηκε και προσαρμόστηκε ιδανικά στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, με μικρή συμμετοχή του Ασύρτικου,
15,90 €

Αμπελώνες Καραβιτάκη 'Ελιά' Βιδιανό Λευκός

Αμπελώνες Καραβιτάκη 'Ελιά' Βιδιανό Λευκός

Το βιδιανό είναι ουσιαστικά μια ανεξερεύνητη -ακόμα- ποικιλία, με εξαιρετικές δυνατότητες. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αμπελώνες δεν ξεπερνάνε σε ηλικία τα 15 έτη και είναι ελάχιστοι. Από ένα τέτοιο Αμπελοτόπι μεγάλης ηλικίας στα Χανιά προέρχεται αυτό το κρασί. Η ζύμωση εκτελείτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες.
16,90 €