Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Ποικιλίες σταφυλιού:
Εσοδείας:
Περιοχή:
Χώρα:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Αποτελέσματα 1 - 2 από 2

Οινοποιία Γαβαλά ΞΕΝΟΛΟΟ Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Οινοποιία Γαβαλά ΞΕΝΟΛΟΟ Ερυθρός

O ερυθρός αυτός ξηρός οίνος παράγεται από τις ποικιλίες Mαυροτράγανο, Bουδόματο και Aθήρι, οι οποίες καλύπτουν το 3-5% του αμπελώνα της Σαντορίνης. Οι ποικιλίες αυτές στην τοπική διάλεκτο ονομάζονται Ξενόλοα και σ’ αυτές οφείλεται η ονομασία του ανωτέρου κρασιού. O τρύγος γίνεται στις αρχές Aυγούστου γιατί τα σταφύλια είναι πιο πρώιμα. H αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Tα κρασιά παραμένουν για 12 μήνες μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πριν να εμφιαλωθούν.
12,00 €

Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος Πνοή Ημιαφρώδες Ροζέ

Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος Πνοή Ημιαφρώδες Ροζέ

Η ιστορία του Οινοποιείου έχει τις ρίζες της στο 1952 και η στροφή προς τη σύγχρονη, ποιοτική παραγωγή ξεκίνησε το 2004, με πρώτο και πιο σημαντικό βήμα την ανανέωση τμήματος των παλαιών αμπελώνων και φύτευση νέων. Άλλα αναμπελώθηκαν με Ασύρτικο, αλλά και σπάνιες ποικιλίες της Σαντορίνης -όπως το Αηδάνι και το Μαυροτράγανο. Η σύγχρονη αντιμετώπιση της δουλειάς στο αμπέλι -το πιο σημαντικό μέρος στην παραγωγή κρασιού- είχε ως επακόλουθο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και διαρκώς εξελισσόμενου οινοποιείου που κερδίζει διαρκώς σημαντικές διακρίσεις.
14,50 €