Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Τύπος:
Ποικιλίες σταφυλιού:
Εσοδείας:
Παραγωγός:
Περιοχή:
Χώρα:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Αποτελέσματα 1 - 1 από 1

Οινοποιία Γαβαλά ΞΕΝΟΛΟΟ Ερυθρός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Οινοποιία Γαβαλά ΞΕΝΟΛΟΟ Ερυθρός

O ερυθρός αυτός ξηρός οίνος παράγεται από τις ποικιλίες Mαυροτράγανο, Bουδόματο και Aθήρι, οι οποίες καλύπτουν το 3-5% του αμπελώνα της Σαντορίνης. Οι ποικιλίες αυτές στην τοπική διάλεκτο ονομάζονται Ξενόλοα και σ’ αυτές οφείλεται η ονομασία του ανωτέρου κρασιού. O τρύγος γίνεται στις αρχές Aυγούστου γιατί τα σταφύλια είναι πιο πρώιμα. H αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Tα κρασιά παραμένουν για 12 μήνες μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πριν να εμφιαλωθούν.
12,00 €