Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Τύπος:
Εσοδείας:
Περιοχή:
Χώρα:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Αποτελέσματα 1 - 24 από 63

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Exis (750ml) Λευκός

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Exis (750ml) Λευκός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Μαλαγουζιά 55%, Ασύρτικο 45%. Αμπελώνας στην Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 20 εκτάρια ιδιωτικός γραμμικός αμπελώνας σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται μόνο ο πρόρρωγος για την ζύμωση. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες. Οινοποίηση ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία και ανάμειξη μετά το τέλος της ωρίμανσης.
6,50 €

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Exis (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Exis (750ml) Ερυθρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Μοσχόμαυρο 55%, Λημνιό 45%. Κλασική ερυθρή αλκοολική ζύμωση, στους 24οC. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες που αυξάνει τον όγκο και το σώμα του.
6,50 €

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Σκέρτσο (750ml) Ροζέ

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Σκέρτσο (750ml) Ροζέ

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες οινοποιούς, ο Μπάκης Τσάλκος, ίδρυσε πρόσφατα το δικό του οινοποιείο, στην πατρίδα του, το Δοξάτο της Δράμας. Με ορμητήριο το μοναστηριακής τεχνοτροπίας οινοποιείο του, παράγει εκλεκτά κρασιά που συνεχώς κερδίζουν έδαφος στην Ελληνική αγορά, ενώ τελευταία δείχνουν να κατακτούν τις αγορές του εξωτερικού, με πρώτη και καλύτερη αυτή των ΗΠΑ. H σειρά Σκέρτσο έχει δυο ημίξερα κρασιά το ένα λευκό από Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το ροζέ από Grenache Rouge και υπερώριμο Merlot. Όμορφο ροζέ Ελληνικό κρασί, δροσιστικό με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτώδη αρώματα.
7,50 €

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Σκέρτσο (750ml) Λευκός

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Σκέρτσο (750ml) Λευκός

Η Οινογένεσις, το πιο πρόσφατο οινοποιείο του Δραμινού αμπελώνα, λειτούργησε το 2007, από τον άνθρωπο που πριν 20 χρόνια, ήταν ο πρώτος επαγγελματίας που ασχολήθηκε με το δραμινό κρασί.Το Οινογένεσις Σκέρτσο Λευκός Ημίξηρος είναι ένας λευκός οίνος από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, με ελκυστικά αρώματα και ωραίους συνδυασμούς γεύσεων.
8,20 €

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης (750ml) Λευκός

oinotypo_ektos_apothematos_3.png

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης (750ml) Λευκός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ασύρτικο. Αμπελώνας στην Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 20 εκτάρια ιδιωτικός γραμμικός αμπελώνας σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Οινοποίηση ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία όπου χρησιμοποιείται μόνο ο πρόρρωγος με προζυμωτική κρυοεκχύλιση για την αύξηση του αρωματικού δυναμικού των ποικιλιών. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες.
9,80 €

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (750ml) Ροζέ

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (750ml) Ροζέ

Π.Γ.Ε. Δράμα. Οι άνθρωποι του κτήματος "Τέχνη Οίνου" μοιράζονται έναν διαρκή ενθουσιασμό για την παραγωγή κρασιών ποιότητας. Και αυτός ο ενθουσιασμός βρήκε την τέλεια έκφρασή του στη δημιουργία των αμπελώνων και του οινοποιείου του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας. Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα. Παράγεται από τις ποικιλίες, Syrah, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon.
9,80 €

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Pelagia (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Pelagia (750ml) Ερυθρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Syrah 90%, Λημνιό 10%. Κλασική ερυθρά οινοποίηση στους 24οC, ωρίμανση πάνω στην φίνες λάσπες για 2 μήνες. Παλαίωση μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Οινοποίηση ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία και ανάμειξη μετά το τέλος της ωρίμανσης.
10,20 €

Οινοποιία Nico Lazaridi Chateau Nico Lazaridi (750ml) Λευκός

Οινοποιία Nico Lazaridi Chateau Nico Lazaridi (750ml) Λευκός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Château Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής. Η σύνθεσή του Château Nico Lazaridi λευκό από τις διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc(60%) και Ugni Blanc(30%) σε συνδυασμό με την ελληνική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας(10%) επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητά ...
10,30 €

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (750ml) Λευκός

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (750ml) Λευκός

Π.Γ.Ε. Δράμα. Οι αμπελώνες του κτήματος Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία. Για τη δημιουργία τους επιλέχθηκαν επικλινείς τοποθεσίες, με ευνοϊκό νότιο προσανατολισμό, που δεν πλήττονται από ανοιξιάτικους παγετούς. Τα εδάφη είναι κυρίως αμμοαργιλοπηλώδη, ιδανικά για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών των ελληνικών και ξενικών ποικιλιών που φυτεύτηκαν. Το Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας Λευκός είναι ένα αξιόλογο και ιδιαίτερο κρασί με υψηλή βαθμολογία από τους ειδικούς. Η φυσική φρεσκάδα ...
10,30 €

Κτήμα Τέχνη Οίνου 'Πλάνο' Μαλαγουζιά (750ml) Λευκός

Κτήμα Τέχνη Οίνου 'Πλάνο' Μαλαγουζιά (750ml) Λευκός

Π.Γ.Ε. Μακεδονία Αποτέλεσμα της καλλιέργειας της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων της, στο οικοσύστημα της Δράμας δίνει ένα εντυπωσιακά πολύπλοκο και μοναδικό κρασί.
10,30 €

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Φεγγίτες (750ml) Ροζέ

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Φεγγίτες (750ml) Ροζέ

Ένα Γαλλικό ροζέ από τη Δράμα! Ο Μπάκης Τσάλκος και ο γιός του Αλέξανδρος κάνουν μια διαφορετική δουλειά για τα Ελληνικά δεδομένα. Έχοντας επιρροές Γαλλίας οινοποιούν και τα κρασιά τους με παρόμοιο τρόπο. Οι Φεγγίτες λοιπόν αποτελούν μια σειρά κρασιών από λευκό, ροζέ και κόκκινο. Το ροζέ είναι ένα κρασί κυρίως για φαγητό. Δοκιμάστε διάφορα γευστικά παιχνίδια, και θα διαπιστώσετε ότι οι Φεγγίτες ροζέ αποτελούν μια εξαιρετική συνδυαστική βάση για το φαγητό. Grenache Rouge 75%, Cabernet Sauvignon 25%.
10,50 €

Κτήμα Παυλίδη Thema (750ml) Ροζέ

Κτήμα Παυλίδη Thema (750ml) Ροζέ

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Ο οίνος αυτός προκύπτει από το συνδυασμό δύο μεθόδων παραγωγής ροζέ οίνων. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή όπου τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται στη φάση της προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες.
10,60 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος Sauvignon Blanc (750ml) Λευκός

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος Sauvignon Blanc (750ml) Λευκός

O ατίθασος χαρακτήρας του Sauvignon Blanc μεταμορφώνεται μέσα στην ξύλινη κατοικία του, σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας των λευκών κρασιών με την επαναστατική γεύση, που αναπτύσσονται και εξελίσσονται μέσα σε δρύινο βαρέλι. H ιδιαίτερη, πολύπλοκη γεύση του αποτελεί συγχορδία της ποικιλίας του σταφυλιού, αλλά και της αρωματικής συνεισφοράς του βαρελιού τύπου Bordeaux.
10,80 €

Κτήμα Μιχαηλίδη Πύλη Λευκός

Κτήμα Μιχαηλίδη Πύλη Λευκός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) : Δράμα Ασύρτικο, Sauvignon blanc, Chardonnay. Το Κτήμα Μιχαηλίδη βρίσκεται στον ’γιο Αθανάσιο Δράμας, μια εύφορη περιοχή που γειτνιάζει με τους αρχαίους Φιλίππους, όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την καλλιέργεια της αμπέλου, αλλά και την ύπαρξη αρχαίου πατητηρίου στους Ελληνιστικούς χρόνους. Πριν από 100 περίπου χρόνια, το 1924, ο Κώστας Σεμερτζίδης, παππούς του οινοποιού Ιορδάνη Μιχαηλίδη, έρχεται πρόσφυγας από τα χώματα της Μικράς Ασίας και ξεκινάει την παραγωγή κρασιού στα Κύργια Δράμας. Η τρίτη γενιά, με εκφραστή τον Ιορδάνη Μιχαηλίδη, ...
10,80 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος (750ml) Λευκός

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος (750ml) Λευκός

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, με τον διακριτικό τίτλο Chateau Julia, ιδρύθηκε το 1992 στην Αδριανή Δράμας. Οι πρώτες φυτεύσεις έγιναν με τρεις ποικιλίες σταφυλιού, δύο γαλλικές, την ερυθρή Cabernet Sauvignon και τη λευκή Sauvignon Blanc, και μια ελληνική, το σαντορινιό Ασύρτικο που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στα εδάφη και το κλίμα της περιοχής και τα πήγαν τόσο καλά, ώστε τα επόμενα χρόνια θα αποτελούσαν τον βασικό κορμό της οινοπαραγωγής του νομού, Από τα πρώτα κρασιά του Κτήματος η σειρά “Αμέθυστος”. Tην μοναδική γεύση, του “Αμέθυστος” Λευκός, συνθέτουν με ξεχωριστή μαεστρία οι μπορντωλέζικες ...
11,25 €

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Thyrsus (750ml) Λευκός

Οινοποιείο 'Οινογένεσις' Thyrsus (750ml) Λευκός

Π.Γ.Ε. Μακεδονία. Μαλαγουζιά 60% - Viognier 40%. Ο Θύρσος είναι το νέο κρασί της Οινοποιίας Οινογένεσις από την Αδριανή της Δράμας και αποτελεί την πρώτη εμφιάλωση του νεαρού οινοποιού Αλέξανδρου Τσάλκου. Θύρσος στην Ελληνική μυθολογία ήταν τελετουργικό εξάρτημα του Διονύσου και της συνοδείας του, των Μαινάδων, Σατύρων και άλλων. Ήταν ένα μακρό ευθύγραμμο ραβδί φυσικής προέλευσης, και είναι κλαρί από κάποιο φυτό, ίσως από μάραθο ή νάρθηκα με φουντωτό άνθος στην κορυφή του. Το κρασί, με την εντελώς πρωτότυπη ποικιλιακή σύνθεση Μαλαγουζιάς και Viognier, έχει οινοποιηθεί με την κλασσική ...
11,50 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος (750ml) Ροζέ

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Αμέθυστος (750ml) Ροζέ

Μια ξεχωριστή επιτυχία σε τόνους... ροζέ. Από τις καταξιωμένες ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot που ευδοκιμούν εδώ και χρόνια στους αμπελώνες του Κτήματος στην Αδριανή Δράμας, δημιουργήθηκε με γνώση και συνέπεια το περίφημο αυτό φρουτώδες κρασί με την αριστοκρατική φορεσιά.
11,90 €

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης (750ml) Ερυθρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 25% Syrah 20%, Αγιωργίτικο 15%. Κλασική ερυθρά οινοποίηση, στους 24οC στη συνέχεια μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες. Στην υπόγεια κάβα οξειδωτική παλαίωση στα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14 μήνες καθώς και η αναγωγική παλαίωση στις φιάλες για 12 μήνες.
12,00 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Chateau Julia Chardonnay (750ml) Λευκός

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Chateau Julia Chardonnay (750ml) Λευκός

Από αμπελώνα με αλκαλικό αργιλώδες έδαφος σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση. Aπό τη φημισμένη παγκοσμίως ποικιλία δημιουργείται αυτό το φιλόδοξο κρασί
12,20 €

Οινοποιία Nico Lazaridi F- εὖ (750ml) Ερυθρός

Οινοποιία Nico Lazaridi F- εὖ (750ml) Ερυθρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά Για μας το F- εὖ αφορά και περιγράφει τον τρόπο ζωής, το ευ ζην. Οτιδήποτε καλό, θετικό και δημιουργικό χαρακτηρίζει την ζωή ενός ανθρώπου, την κουλτούρα του, την προσωπικότητά του. Ένα κρασί με δύο ετικέτες που συνδυάζουν μια γυναικεία και μια ανδρική φιγούρα που σχεδίασε η ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Andria Thomais . Αυτό το ξεχωριστό κρασί με την ιδιαίτερη προσωπικότητα, προέρχεται από τους αμπελώνες μας στην Αγορά Δράμας, συνδυάζοντας το κοσμοπολίτικο Merlot(85%) και το Grenache Rouge(15%) με το μεσογειακό ταπεραμέντο.
12,50 €

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Merlot (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Γένννημα Ψυχής - Μανωλεσάκης Merlot (750ml) Ερυθρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Merlot 100%. Γίνεται επιλογή των κατάλληλων μόνο εντελώς υγιών και καλώς ωριμασμένων σταφυλιών. Οινοποίηση κλασσική ερυθρή στους 22ο C για να διατηρήσουμε τον μέγιστο αρωματικό χαρακτήρα και μειωμένες τις επιθετικές ταννίνες, μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες που αναπτύσσει όγκο και σώμα. Η στιγμή της παλαίωσης είναι καθοριστική για την ολοκλήρωση του χαρακτήρα του. Τα γαλλικά δρύινα βαρέλια είναι διαλεγμένα από ορισμένα δάση της Γαλλίας που δίνουν το πιο φίνο ξύλο δρυ με μικρούς πόρους και αρώματα που ...
12,60 €

Κτήμα Τέχνη Οίνου 'Πλάνο' Ασύρτικο (750ml) Λευκός

Κτήμα Τέχνη Οίνου 'Πλάνο' Ασύρτικο (750ml) Λευκός

Π.Γ.Ε. Δράμα. Αποτέλεσμα της καλλιέργειας της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας στο οικοσύστημα της Δράμας είναι ένα εντυπωσιακά πολύπλοκο και μοναδικό κρασί.
12,60 €

Κτήμα Παυλίδη Thema (750ml) Λευκός

Κτήμα Παυλίδη Thema (750ml) Λευκός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα. Sauvignon Blanc & Ασύρτικο. Η εφαρμογή του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, η πίεση σε χαμηλές τιμές και η ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, βοηθούν στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Ο οίνος έπειτα παραμένει για τρεις μήνες με τις λάσπες του, οι οποίες του προσδίδουν όγκο στο στόμα.
12,60 €

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (2011) (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Τέχνη Οίνου Αλυπίας (2011) (750ml) Ερυθρός

Π.Γ.Ε. Δράμα. Οι αμπελώνες του κτήματος Τέχνη Οίνου στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία. Για τη δημιουργία τους επιλέχθηκαν επικλινείς τοποθεσίες, με ευνοϊκό νότιο προσανατολισμό, που δεν πλήττονται από ανοιξιάτικους παγετούς. Τα εδάφη είναι κυρίως αμμοαργιλοπηλώδη, ιδανικά για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών των ελληνικών και ξενικών ποικιλιών που φυτεύτηκαν. Σε αυτό το κρασί, τα σταφύλια του Cabernet Sauvignon του Αγιωργίτικου και του Merlot που συμμετέχουν στην ποικιλιακή σύνθεση του ...
12,90 €
Σελίδα 1 από 3