Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
Τιμή
€ € 
Χρώμα Οίνου:
Τύπος:
Ποικιλίες σταφυλιού:
Εσοδείας:
Περιοχή:
Χώρα:
Αλκοολικοί βαθμοί:
Φιάλη:
Εκκαθάριση Όλων
Αποτελέσματα 1 - 11 από 11

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ (750ml) Ερυθρός

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ (750ml) Ερυθρός

Οι αμπελώνες στο Γινιέτς στο Μέτσοβο είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Εμβληματικό κρασί, το πρώτο premiun κρασί στην Ελλάδα. Παράγεται από το 1963.Δεν προδίδει τους καταναλωτές του. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη.
7,90 €

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Traminer (750ml) Λευκός

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Traminer (750ml) Λευκός

Traminer, ποικιλία που έχει πάρει το όνομά της από το Ιταλικό χωριό Termeno, στην νοτιοανατολική πλευρά του νότιου Τυρόλου. Μια λευκή αρωματική ποικιλία που αναπτύσσεται καλύτερα στις σχετικά ψυχρές περιοχές. Το μοναδικό λευκό ΠΓΕ Μέτσοβο στην Ελλάδα. Από τους αμπελώνες Γινιέτς και του Αγίου Νικολάου στις πλαγιές της Πίνδου. Υψόμετρο 1000 μέτρα.
13,20 €

Κτήμα κατώγι Αβέρωφ Alba di Munte (750ml) Λευκός

Κτήμα κατώγι Αβέρωφ Alba di Munte (750ml) Λευκός

Traminer, ποικιλία που έχει πάρει το όνομά της από το Ιταλικό χωριό Termeno, στην νοτιοανατολική πλευρά του νότιου Τυρόλου. Μια λευκή αρωματική ποικιλία που αναπτύσσεται καλύτερα στις σχετικά ψυχρές περιοχές. Το μοναδικό λευκό ΠΓΕ Μέτσοβο στην Ελλάδα. Από τους αμπελώνες Γινιέτς και του Αγίου Νικολάου στις πλαγιές της Πίνδου. Υψόμετρο 900 μέτρα. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση με χρήση ξηρού πάγου για πληρη αποκλεισμό του οξυγόνου και θερμοκρασίες κοντά στους 0˚C για μεγιστοποίηση της εκχύλισης των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Aκολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε ...
20,00 €

κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Φλογερό (750ml) Ερυθρός

κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Φλογερό (750ml) Ερυθρός

Τοπικός Μετσοβίτικος Οίνος ερυθρός ξηρός. Ιδανικό για κατανάλωση πλάι σε αναμμένα τζάκια. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 20-25 μέρες. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες.
21,00 €

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Μετσόβου Επετειακό (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Μετσόβου Επετειακό (750ml) Ερυθρός

To Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ για τον εορτασμό των 50 χρόνων, προχώρησε στην δημιουργία συλλεκτικής ετικέτας κρασιού. Η ποικιλία είναι cab. Sauvignon (χρονιά 2005), από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο του Μετσόβου, από τα πρώτα κλίματα cabernet που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα από τον Ε. Αβέρωφ. Η ετικέτα είναι το προσχέδιο αυτής που αρχικά κυκλοφόρησε το 1959 με το ερυθρό Κατώγι, φιλοτεχνημένη από τον Ε. Αβέρωφ πάνω σε ένα επιστολόχαρτο του πολιτικού του γραφείου. Το πώμα της φιάλης είναι καλυμμένο με βουλοκέρι, όπως τα παλιά τα χρόνια. Ο οίνος μεταφέρθηκε σύλλασπος σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια οπού ...
21,80 €

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Pinot Noir (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Pinot Noir (750ml) Ερυθρός

Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο.Εκφραστικό Pinot Noir με έντονο το αποτύπωμα της περιοχής του.Περιορισμένης κυκλοφορίας. Κλίμα ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει στην διατήρηση της οξύτητας της ποικιλίας και στην έντονη έκφραση των αρωματικών χαρακτηριστικών της. Ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες.
22,50 €

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Βλάχικο (750ml) Ερυθρός

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Βλάχικο (750ml) Ερυθρός

Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο. Γηγενής ποικιλία της Ηπείρου με καλή οξύτητα, ήπιες ταννίνες και πιπεράτα αρώματα. Μικροκλίμα, ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Από το τέλος της Άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε αρκετές καταιγίδες και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, η οποία βοηθάει στην έκφραση των ποικιλιακών αρωματικών χαρακτηριστικών. Παλαίωση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ...
22,50 €

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ 1,5 Lt (2015) Ερυθρός

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ 1,5 Lt (2015) Ερυθρός

Οι αμπελώνες στο Γινιέτς στο Μέτσοβο είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Εμβληματικό κρασί, το πρώτο premiun κρασί στην Ελλάδα. Παράγεται από το 1963.Δεν προδίδει τους καταναλωτές του. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη.
31,00 €

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Γινιέτς 1,5 Lt Ερυθρός

Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά Rossiu Di Munte Γινιέτς 1,5 Lt Ερυθρός

ΠΓΕ Μέτσοβο. Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. To Γινιέτς είναι ένα ιστορικό κρασί, αφού είναι το πρώτο αμπέλι που φυτεύτηκε στο Μέτσοβο. Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20° και 25° C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται ...
59,50 €

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ 6Lt (2016) Ερυθρός

Κτήμα κατώγι-Στροφιλιά Κατώγι Αβέρωφ 6Lt (2016) Ερυθρός

Οι αμπελώνες στο Γινιέτς στο Μέτσοβο είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Εμβληματικό κρασί, το πρώτο premiun κρασί στην Ελλάδα.Ένα κρασί που ουσιαστικά άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ελληνικού κρασιού. Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon (τα πρώτα κλήματα ξένης ποικιλίας που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα) και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30 °C. Οι ...
168,00 €