Παλαιωμένο κρασί: Με το αναντικατάστατο «χάδι» του δρύινου βαρελιού!

Παλαιωμένο κρασί

Η ενασχόληση με το κρασί είναι ένας δρόμος μαγικών ανακαλύψεων, γεύσεων και αρωμάτων. Στο Οινότυπο, από την πρώτη μέρα λειτουργίας, δεν έλειψε στιγμή η ανάγκη για εξέλιξη. Η ωρίμανση του κρασιού σε κατάλληλες συνθήκες και μετέπειτα η παλαίωση του, δίνει στο χρόνο και στην αναμονή τεράστια αξία, η οποία μεταφράζεται σε μοναδικές γεύσεις και αρώματα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία παλαίωσης του κρασιού, βρίσκονται στο κελάρι μας! Εκεί, συντελείται η προσθήκη στα χαρακτηριστικά της γεύσης του κρασιού, η μαγεία των αρωμάτων που αφήνει το ξύλο των δρύινων γαλλικών βαρελιών.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, ο χρόνος ωρίμανσης επιλέγεται ως συνάρτηση της νεότητας του βαρελιού και της πυκνότητας του κρασιού. Αυτός ο χρόνος κυμαίνεται από 6 μήνες για τα λευκά κρασιά έως 2 χρόνια για τα κόκκινα μακράς παλαίωσης όπως τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιάGrand Reserve. Γιατί στο τέλος, είναι σημαντικό να μην υπερισχύουν ορισμένες γεύσεις έναντι άλλων, αλλά να προκύπτει η σύνθεση που απογειώνει τις αισθήσεις και φυσικά τον δικό σας ουρανίσκο.

Βρείτε υπέροχα παλαιωμένα κρασιά στο κατάστημά μας, Χ. Τρικούπη 98, 11472, Αθήνα, αλλά και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στη σελίδα των “παλαιωμένων χύμα κρασιών“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese