Τρεις γυναίκες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για δημιουργία, ένας Σκωτσέζος που τις έπεισε ότι μπορούν να το κάνουν, δύο εταιρείες που αποφάσισαν να συνεργαστούν για ένα κοινό όραμα και στόχο, είναι συνοπτικά τα στοιχεία που αποτελούν την αρχή της ιστορίας για ένα ελληνικό gin το οποίο εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια και μόλις αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία distilled gin (non-London dry) τoυ βρετανικού The Gin Guide. Τα πέντε ελληνικά στοιχεία που διαφοροποιούν ένα ποτό συνδεδεμένο με την αγγλική παράδοση είναι ο κρίταμος, ο σχίνος, η μυρτιά, τα άνθη πορτοκαλιάς και οι φλούδες εσπεριδοειδών. H αλκοολική δύναμη του Grace Gin που παράγεται στη Χαλκίδα Ευβοίας είναι 45,7%
Tο κυρίαρχο άρωμα του είναι ο άρκευθος, που δεν διστάζει να παρασύρει μαζί του τον απίθανο χαρακτήρα του κρίταμου και του σχίνου. Τα αρώματα πιπεριού και κανέλας εντοπίζονται επίσης εύκολα στη μύτη, ενώ τα άνθη μυρτιάς ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα. Στο στόμα, εμφανίζεται αμέσως η φυτικότητα από τον άρκευθο και τον κρίταμο που παιχνιδίζει ευχάριστα με τον μπαχαρένιο χαρακτήρα που δανείζεται από τον κόλιανδρο, το ροζ πιπέρι και την κανέλα. Ταυτόχρονα διακρίνεται έντονη φρεσκάδα με γήινα στοιχεία στο φόντο. Ιδιαίτερες τεχνικές όπως η υδροατμοαπόσταξη (τεχνική που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία) , σωστός διαχωρισμός, μαλακό φιλτράρισμα είναι μερικά από τα μυστικά της συνταγής του Grace Gin.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.