Προέρχεται από ποικιλίες Syrah και Cabernet Sauvignon της περιοχής Σταυράκια Ηρακλείου, Kρήτη ( Π.Γ.Ε Kρήτη). Πρόκειται για ένα πικάντικο ερυθρό κρασί με επίγευση από κόκκινα φρούτα του δάσους και βανίλια του ξύλου, μαζί με νότες από σκούρα σοκολάτα και πικάντικα μπαχαρικά στη μύτη. Έχει στόμα πλούσιο αλλά μαλακό.
Ξηρός Οίνος, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) ΚΡΗΤΗ. Φτιάχνεται από τις ποικιλίες Syrah (60%) και Κοτσιφάλι (40%) από σταφύλια που παράγονται στην περιοχή των Δαφνών και υψόμετρο 350m (τοπωνύμιο αμπελώνα: Ξερολιά, Άγιος Μύρωνας). Το έδαφος είναι ασβεστολιθικό και απόδοση 350-400 κιλά ανά στρέμμα. Ο τρύγος γίνεται στις αρχές Σεπτέμβρη.
Στην οινοποίηση αρχικά εφαρμόζεται εκραγισμός, αφαιρούνται τα τσαμπιά και ο μούστος με τις φλούδες πάει στον οινοποιητή. Κρυώνει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια ο πολτός μένει 1 εβδομάδα για διαβροχή. Κατόπιν, η θερμοκρασία νεβαίνει σταδιακά και καταλήγει να ζυμώνει μέσα στον οινοποιητή στους 22-23 βαθμούς.
Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση (δευτερογενής ζύμωση) η οποία γίνεται μέσα σε δεξαμενή. Στο στάδιο αυτό, ανακατεύεται το κρασί 1 φορά την εβδομάδα για 2 μήνες. Στη συνέχεια μένει 6 μήνες σε βαρέλι, απο τα οποία το 30% είναι νέα βαρέλια, το 40% σε βαρέλια 1 χρόνου και το υπόλοιπο σε βαρέλια 2-3 χρονών. Στη συνέχεια σταθεοποιείται φιλτράρεται και εμφιαλώνεται.
Η 8η Τέχνη μπορεί να παλαιώνει στη φιάλη 5 χρόνια.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.