Οινοποιείο Vegoritis

Περιοχή του Οινοποιίου VegoritisΣτην Βορειοδυτική γωνία του ελληνικού χάρτη, στην καρδιά του Νομού Φλώρινας εκτείνεται ένας μοναδικός αμπελώνας. Ο αμπελώνας των τεσσάρων λιμνών περιτριγυρισμένος από τις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαρίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα. O αμπελώνας των τεσσάρων λιμνών αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της ζώνης ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο Ανωτέρας Ποιότητας.

Αποτελεί τον ορεινότερο αμπελώνα της Ελλάδας και τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Μακεδονίας. Η έκτασή του αγγίζει τα 8.500 στρέμματα. Κυρίαρχη ποικιλία είναι η ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται για εκατοντάδες χρόνια.

Ανάμεσα στις λίμνες αυτές, στην τοποθεσία του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται το Οινοποιείο Vegoritis.

Το Οινοποιείο ξεκίνησε την πορεία του μέσα στο χρόνο το 2005. Ο δημιουργός του, ο Χρήστος Μπόσκος, έμπειρος οινοποιός, από το 1999 άρχισε να εργάζεται για τον Γιάννη Μπουτάρη και να μαθαίνει το κρασί, το οποίο εξελίχθηκε για εκείνον σε μεγάλη αγάπη.

Η φιλοσοφία της Vegoritis είναι η παραγωγή ποιοτικών με την καλύτερη σχέση τιμής – ποιότητας και για μεγάλο φάσμα τιμών. Οι μέθοδοι, επίσης, που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια και οινοποίηση πατροπαράδοτες (εμπειρικές) μέθοδοι σε συνδυασμό με νέες τεχνικές και μηχανολογικές εφαρμογές.

Εδώ θα δείτε τις ετικέτες του Οινοποιείου που μπορείτε να βρείτε στο ΟΙΝΟΤΥΠΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese